Вълната от биографични филми в Холивуд продължава – след като всички с

...
Вълната от биографични филми в Холивуд продължава – след като всички с
Коментари Харесай

Рейчъл Вайс ще влезе в ролята на Елизабет Тейлър

Вълната от биографични филми в Холивуд продължава – след като всички с неспокойствие чакаме да забележим Рене Зелуегър в ролята на Джуди Гарланд, се оказва, че Рейчъл Вайс ще се превъплъти в облика на друга холивудска икона – Елизабет Тейлър. A Speacial Relationship ( “Специална връзка “) е новата кино лента на продуцентите Иън Кънниг и Емили Шърман („ Речта на краля “). И макар че всички чакат екранизация на извънредно забавния любовен живот на актрисата, те ще бъдат разочаровани, тъй като от продукцията издават, че филмът ще покаже Елизабет Тейлър в по-различна светлина, а точно като деятел през 80-те години, когато от ден на ден се приказва за СПИН.

Смята се, че дейностите й са подбудени от околните й връзки с нейния помощник – Роджър Уол, хомосексуалист, израснал в напълно хомофобска среда. Въпреки разликите им, сред двамата се ражда същинско другарство, което оставя диря в живота им.

„ Публиката се вълнува от персоналния живот на именитите холивудски звезди и няма по-голяма легенда от Елизабет Тейлър “, споделят продуцентите, които са уверени в невероятния гений на Рейчъл Вайс, както и в това, че няма по-добър избор на режисьори от женското дуо Bert & Bertie, които да пресъздадат една по-скрита част от живота на една холивудска икона.



Сценаристът Саймън Бофоу написа сюжета след дълги часове диалози и изявленията с хора, които са познавали Тейлър, и съгласно основателите това ще бъде „ невъобразим до момента портрет на една същинска жена оттатък нейните виолетови очи “.

Елизабет Тейлър е печелила „ Оскар “ за функциите си в „ Кой се опасява от Вирджиния Улф “ и „ Бътърфийлд 8 “, само че е била номинирана общо пет пъти. Рейчъл Вайс също има една статуетка от Академията за поддържаща роля във „ Вечният градинар “ през 2006 година, а тази година беше номинирана в същата категория за играта си във „ Фаворитката “.

 
Първата женитба на Елизабет Тейлър
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР